Sierra Milenario Blanco

Tekilos istorija prasidėjo dar daugiau nei prieš 1000 metų gyvavusiose gerai išvystytose Meksikos kultūrose. Iš fermentuotų agavų sulčių buvo gaminamas saldus alkoholinis gėrimas „pulkė“ (pulque) – dievų dovana, kurio skonį ragaudavo tik šventikai ir karaliai. 16-ame amžiuje Ispanijos distiliavimo meistrai sugebėjo patobulinti pulkės skonį, ir šis gėrimas virto tekila.
 
Šiandien kiekvienas meksikietis yra ir Ispanijos, ir Centrinės Amerikos kultūrų nešiotojas. Tekiloje, kaip Teotichuakano Saulės ir Mėnulio piramidėje, įkūnyta meksikietiška siela. Meksikos vyriausybė saugo kultūros lobį – tekilą, kurios aukštą kokybę reglamentuoja griežtos direktyvos.

Sierra Milenario Millennial-Premium tekila.

Trigubos atrankos procesas
Millennial-Premium agavos
Iki šiol lemiamas tekilos kokybės veiksnys – agavų kokybė. Sierra tekilos gamybai naudojamos sultingiausios, „mėsingiausios“ agavos. Siekiant užtikrinti puikią kokybę, buvo sukurtas trigubos
Sierra Milenario agavų atrankos metodas.

1 atrankos lygis: Millennial-Premium laukai
Pirmas atrankos lygis – išrenkami Millennial-Premium laukai. Jalisco regiono aukštumoje yra specialiai Sierra Milenario agavoms skirti Grand-Cru laukai. Be to, kad jie išsidėsto aukštumoje, laukai pasižymi labai daug mineralinių medžiagų turinčiais raudonaisiais dirvožemiais, dideliu saulės šviesos kiekiu bei individualia vertinga jimadores (agavų augintojų) patirtimi, kurie visas savo žinias šimtmečiais perduoda iš kartos į kartą. Sierra Milenario Blanko tekilai agavos auginamos tik nuosavuose Sierra laukuose, esančiuose Atotonilco žemdirbystės regione, 2000 m virš jūros lygio.

2 atrankos lygis: Millennial-Premium daigai
Antrame atrankos lygyje išrenkami tik geriausios jaunos agavos. Mūsų jimadores augina agavas iki dvylikos metų be technikos pagalbos, vadovaudamiesi tik gamtos dėsniais. Derlius nuimamas, tik vaisiams visiškai prinokus.

3 atrankos lygis: Millennial-Premium agavos
Trečiame atrankos lygyje išrenkamos tik Millennial-Premium agavos, naudojamos Sierra Milenario gamybai. Tai tam tikromis sąlygomis puikiai išaugusios agavos, kurių sudėtyje yra labai daug cukraus. Ką tik nuskintos Millennial-Premium agavos nuosavais sunkvežimiais vežamos į Gvadalacharos (Guadalajara) Destiler?as Sierra Unidas distiliavimo gamyklas, kuriose jos iš karto perdirbamos.

Pirmo švelnaus presavimo agavų sultys
Millennial-Premium agavų sultys

Sierra Milenario gamybai naudojamos tik geriausios Millennial-Premium agavų sultys. Atliekant labai švelnų pirmą ir vienintelį presavimą, išsaugomi plonyčiai agavų vaisių plaukeliai (išsaugomas agavų vaisių minkštimas). Sierra Milenario suteikia Millennial-Premium agavų sultims  tobulą prinokusių agavų skonį.

Žemos temperatūros distiliavimas variniuose distiliavimo kubiluose
Millennial-Premium distiliavimas

Destilerias Sierra Unidas distiliavimo gamyklos viso gamybos proceso metu derina tradicinius klasikinius metodus su šiuolaikine technine įranga ir aukštos profesinės kvalifikacijos specialistų darbu. Millennial-Premium agavų sulčių fermentavimui naudojamos mielių kultūros auginamos moderniose distiliavimo gamyklų laboratorijose. Būdamos viena stambiausių Meksikos distiliavimo gamyklų, netaikome ir ateityje neketiname taikyti paplitusio distiliacijos kolonose metodo. Taikant tradicinio ir labai švelnaus žemos temperatūros distiliavimo variniuose kubiluose metodą, išsaugomos visos, net subtiliausios agavų skonio medžiagos. Būdama 41,5% stiprumo, Sierra Milenario tekila optimaliai atitinka aukščiausius reikalavimus.

Triguba distiliacija išsaugo subtiliausias agavų vaisių natas
Millennial-Premium Blanco

Speciali Millennial-Premium distiliavimo technika – tai griežtai saugoma mokslinė techninė informacija ir firmos distiliavimo meistrų paslaptis, kuri paverčia Siera Milenario individualiu, tobulu geriausios distiliacijos kokybės produktu. Ypač tausojanti triguba Siera Milenario Bianco distiliacija – tai gėrimo nepakartojamo skonio, išsaugančio subtiliausias agavų natas, paslaptis.
 
Sierra  Milenario Blanco tekila
• 100% Millennial-Premium agavos
• trigubos atrankos procesas
• pirmo švelnaus presavimo agavų sultys
• žemos temperatūros distiliavimas tradiciniuose variniuose distiliavimo kubiluose
• trigubas distiliavimas
• 41,5% stiprumas

SPALVA: skaidri ir šviesi
AROMATAS: kupinas agavos augalo savybių. Gilus ir švarus, su taurių prieskonių užuomina
SKONIS: aksominis, švarus, džiovintų vaisių užuominos
Poskonis: taurus ir ilgai išliekantis, švarus ir sausas su pipirų užuomina.

Oficiali svetainė: http://www.sierratequila.com/