Amareto rūgštusis

Amareto rūgštusis

Amaretto sour

Migdolų kreminis likeris
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Likeris
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Senovinė stiklinė

SUDĖTIS:

Migdolų kreminis likeris
45 ml
Šviežios citrinų sultys
15 ml
Smulkus cukrus
1/2 arbat. šaukštel.
Ledo kububeliai
pagal skonį
Laimo griežinėlis
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Papuoškite senovinės stiklinės kraštelį smulkintu cukrumi.
  2. Į plaktuvą  su ledo kubeliais, pilkite migdolų likerį, citrinų sultis, smulkų cukrų.
  3. Keletą sekundžių energingai plakite.
  4. Gautą mišinį nukoškite į senovinę stiklinę, naudodami baro koštuvą.
  5. Įmeskite kelis kubelius ledo.
  6. Puoškite kokteilį laimo vaisiaus griežinėliu.