Egzotiškasis Mai Tai

Egzotiškasis Mai Tai

Mai Tai

Gintarinis romas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Romas
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Ledo malūnėlis
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Senovinė stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
Kalifornija

SUDĖTIS:

Gintarinis romas
30 ml
Baltasis romas
20 ml
Laimo sultys
15 ml
Cukraus sirupas
10 ml
Citrusinių vaisių likeris
8 ml
Smulkintas ledas
pagal skonį
Laimo skiltelė
1 vnt.
Mėtos šakelė
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
  2. Į plaktuvą suberkite smulkintą ledą ir supilkite kitus ingridientus.
  3. Energingai plakite keletą sekundžių.
  4. Nukoškite gautą gėrimą į senovinę stiklinę.
  5. Papuoškite kokteilį laimo skiltele ir mėtos šakele.

PATARIMAS / INFO

Kokteilis buvo sukurtas 1944 m. Victor J. “Trader Vic” Bergeron restorane, Kalifornijoje. Šio kokteilio pagrindą sudarė Jamaikos romas, kuris buvo maišomas su laimu ir trupučiu migdolų. Po degustacijos pora draugų sušuko "Mai tai", reiškia "geriausias iš jų visų".