Kruvinoji Merė
Bloody mary
Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
DegtinėĮRANKIAI:
Baro šaukštasMaišymo taurė
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Highball stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
JAV
SUDĖTIS:
- Degtinė
- 45 ml
- Pomiorų sultys
- 120 ml
- Citrinų sultys
- pagal skonį
- Vorčesterio padažas
- pagal skonį
- Tabaskas
- 3 lašai
- Salierų druska
- pagal skonį
- Juodieji pipirai
- pagal skonį
- Saliero stiebas
- 1 vnt.
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
PARUOŠIMAS:
- Ledukus, degtinę. pomidorų ir citrinų sultis, Vorčesterio ir Tabasco padažus, salierų druską bei juoduosius pipirus supilkite į maišymo stiklinę.
- Viską gerai išmaišykite naudodami baro šaukštą.
- Nukoškite mišinį su baro koštuvėliu.
- Nuplaukite nedidelį saliero stiebą ir papuoškite gėrimą.
PATARIMAS / INFO
„Kruvinoji Merė“ – vienas populiariausių kokteilių pasaulyje. Pirmą kartą jis buvo sumaišytas 1920 gruodžio 1 dieną, viename Paryžiaus barų. Degtinė, pomidorų sultys bei Tabasco padažas daugeliui žmonių pasirodė labai geras derinys – kokteilis greitai išpopuliarėjo ir dabar yra maišomas daugelyje pasaulio barų. Galima sakyti, kad jis tapo klasika.