Kruvinoji Merė

Kruvinoji Merė

Bloody mary

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
ĮRANKIAI:
Baro šaukštas
Maišymo taurė
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Highball stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
JAV

SUDĖTIS:

Degtinė
45 ml
Pomiorų sultys
120 ml
Citrinų sultys
pagal skonį
Vorčesterio padažas
pagal skonį
Tabaskas
3 lašai
Salierų druska
pagal skonį
Juodieji pipirai
pagal skonį
Saliero stiebas
1 vnt.
Ledo kubeliai
pagal skonį

PARUOŠIMAS:

  1. Ledukus, degtinę. pomidorų ir citrinų sultis, Vorčesterio ir Tabasco padažus, salierų druską bei juoduosius pipirus supilkite į maišymo stiklinę.
  2. Viską gerai išmaišykite naudodami baro šaukštą.
  3. Nukoškite mišinį su baro koštuvėliu.
  4. Nuplaukite nedidelį saliero stiebą ir papuoškite gėrimą.

PATARIMAS / INFO

„Kruvinoji Merė“ – vienas populiariausių kokteilių pasaulyje. Pirmą kartą jis buvo sumaišytas 1920 gruodžio 1 dieną, viename Paryžiaus barų. Degtinė, pomidorų sultys bei Tabasco padažas daugeliui žmonių pasirodė labai geras derinys – kokteilis greitai išpopuliarėjo ir dabar yra maišomas daugelyje pasaulio barų. Galima sakyti, kad jis tapo klasika.